O víkendu 12.-13. června 2010 jsem se zúčastnil semináře v Olomouci pod vedením Lee Morrisona, hlavního trenéra a zakladatele Urban Combatives z Velké Británie.

Na tuto akci jsem se opravdu těšil, protože Lee Morrison je velice uznávaná osoba v oblasti sebeobrany. Bylo to navíc poprvé, kdy dorazil do České republiky.

Urban Combatives je čistá a tvrdá forma sebeobrany. Cvičilo se ve velmi intenzivním tempu, aby se simulovala reálná situace. Každé téma bylo uvedeno rozsáhlou a systematickou teorií, kdy Lee Morrison využíval nákresy fixem na tabuli, záznamy z průmyslových kamer, atd. Poté vždy následovalo cvičení, kdy obránce posloužil útočníkům nejprve jako cvičný panák, aby se každý vžil do své role. Po krátkém procvičení nastal nejdůležitější okamžik a to pro obránce. Ten měl jediný úkol, ubránit se a přežít!

Nejvíce mě zaujaly techniky pro otužování a cvičení pod psychickým tlakem. V této části se obránce opřel o zeď a byl napadán 3 útočníky, kteří měli na rukou lapy. Obránce musel ustát 30s a poté zaútočit na jednoho z oněch agresorů!

Tento seminář splnil moje očekávání a já se těším, až nás pan Lee Morrison opět navštíví.

Zdroj

blog comments powered by Disqus